San Francisco

Klassisk mark! Omöjligt att undvika. Fantastisk cykling! I samband med en jobbresa till Santa Clara söder om San Francisco kom jag på att jag såklart var tvungen att besöka klassisk mark och cykla i Marin County. Det var här det började med ombyggda cyklar, så kallade “Klunkers” och ikoner som bland andra Gary Fisher byggde cyklar och rejsade nerför “Repack” som fått sitt namn av att man efter en repa var tvungen att packa om lagren med fett eftersom det förångats under turen ner.

Det finns en dokumentär om den här tiden, kan vara svår att få tag på. Trailern finns på Youtube:

Jag hyrde guide och cykel från MountainbikeSF.com, guiden var toppen och hojen hade jag kunnat ta med hem. En Santa Cruz Hightower med Eagle och hela paketet. Blev upphämtad vid färjeläget i Larkspur, ca 35 minuter från hamnen. En snabb justering av sadelstolpe så var vi iväg. Mycket klättring, var väl halvkul i värmen men det var värt det när det sedan blev magisk singletrack.

MountainbikeSF anordnar cykelturer för alla, men jag tror att man har mest utbyte av det om man är inbiten cyklist. Värt att notera är att dom även har tredagarsturer, anordnar resor till Mexiko och Utah/Moab om man känner att bergen norr om San Francisco är för små och lättcyklade.

Budget: ca 2500 SEK för halv dag inkl heldämpad cykel och guide.
Läs mer: http://mountainbikesf.com