Högbo Bruk

Delar av Team Snigel bestämde sig för att smita iväg till Högbo Bruk dels för att såklart cykla, men även för att bada lite bastu, dricka lite öl och äta fantastiskt god mat. Två av oss anlände redan fredag kväll och bytte om så fort det gick för att komma ut i spåret. Vi bestämde oss snabbt för att lämna lamporna på rummet eftersom vi “bara” skulle cykla 15 km. Jag valde också att cykla i shorts och kortärmat. Behöver jag nämna att någonstans längs vägen förberedde man vintersäsongen och skyltarna saknades. Så efter det övergick 15 km till 20 km, och sedan försvann dom skyltarna också. Det slutade med att vi cyklade grusväg tillbaks och fick kika på natthimlen för att se var vägen gick.

En snabb avsköljning av cyklarna så blev det bubbelpool och öl i källaren, följt av en fantastisk middag som ingick i “gourmetpaketet” vi bokat.

Lördag morgon åt vi en stadig frukost, brottade på ett nytt däck på en cykel och sedan gav vi oss iväg. Vi hittade Högbos djupaste vattenpöl, ett dike där bron drivit iväg och vi tappade även bort en lins som bidrog till att dra ner tempot på en 1/3 av teamet.

Högbo Bruk har väldigt välordnade spår med bra underhåll och skyltning. Fungerar lika bra för familjeresan som för lite mer tävlingsinriktade cyklister.

Tid från Stockholm: 2 timmar
Budget: gratis att cykla, finns cyklar för uthyrning.
Läs mer: http://www.hogbobrukshotell.se