New Bike Day – Scott Genius

Så kom då dagen när min Specialized Camber, ögonstenen, fick lämna friggeboden och flytta till Köping. Henrik som köpte hojen blir nog supernöjd för det har jag varit. Var en snabb och smärtfri affär via köp och sälj på Happyride. Visade sig att jag hade hur mycket reservdelar som helst i lådorna som fick följa med som t.ex. extra bakväxel, växelöra mm mm så det blev ju bra med plats kvar i lådan till nya grejer!

Valet för en ny cykel stog mellan YT Capra, Kona Satori från Dropin Bikes eller en Scott Genius från Cykloteket. Egentligen var Kona Process 153 med på listan också men Max på Dropin var ju brutalärlig (tack Max!) så Satori halkade upp istället.

Capran föll bort på att det inte är via LBS. Lite mycket pengar för att beställa en hoj osedd och vara osäker på storlek osv så det övervägde ha-begäret.

Mellan Satori och Genius var det väldigt tight. I slutänden föll valet på Genius eftersom Oskar är väldigt nöjd med sin och Scotts funktion med lockout av både gaffel och dämpare från styret verkar grymt bra att ha både i uppförslöpor men framför allt på transportsträckor / grusväg.

Tror den extra slaglängden, gaffelvinkeln och lockouten blir bra. Möjligheten att gå ner till 27.5 kan vara nåt kanske, eventuellt köra plus-däck till hösten.

Hunnit med tre rundor hittills. Senast igår blev det 15 km på Svart-Vita i Gömmaren i solsken. Hårdpackad snö och ytterst lite is bjöd på hyfsad hastighet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.