Ceres Challenge 2018

Efter att ha ställt in Fjällturen kunde jag ändå inte släppa tanken på ett cykellopp i år åtminstone. Cykelvasan kändes lite tillrättalagd, jag gillar ju pannben och misär, så blev hur glad som helst när jag hittade Ceres Challenge. Loppet kommer i två smaker: tvåmannalag som cyklar 33 km och tremannalag som cyklar 53 km. I Team Snigel var det bara Magnus som nappade på att köra men tack vare honom fick vi med Caroline i laget som i år varit sponsrad proffsmotionär och genomfört just Cykelvasan redan.  Dessutom tävlar hon i multisport varpå hon redan har pannben och är van vid misär.

Uppladdningen inför tävlingen bestog i ett varv på Fornstigen följt av kanelbullar på Drottningholms slott. Inte mycket att orda om.

På fredagen körde jag upphämtningsrundan, Caroline i Västra Skogen och Magnus i Huddinge. In med alla grejer och på med cyklarna innan vi tog sikte på Björkvik där Magnus syster inhyste oss allihop.

Full last

Lördag morgon efter en stadig frukost tog vi bilen till Stavsjö där starten skulle gå. Lite häng och småsnack i startområdet innan det var dags.

Vårt mål i år var att just komma i mål, inte att köra på 110%. När starten gick trampade vi ändå på i hyfsat mak men det visade sig att lagen efter inte bara var snabbare utan även var på hemmaplan så vi blev omkörda hyfsat tidigt ändå. Startordningen var så att snabbaste lag från förra året startade sist.

Magnus hade täten. Just här klättring med cykel.

Efter ca 35 km började jag få ont i knät, samma gamla knä som gjorde att jag inte körde Fjällturen. Mina två lagkamrater var ju grymma så vi stannade emellanåt så jag fick stretcha och eftersom målet var att slutföra så hade vi egentligen ingen tidspress. Vi körde 3-5 kilometer, stannade och stretchade och sen fortsatte vi sakta men säkert mot mål. En enda krasch hade vi och det var Caroline som körde omkull i en utförslöpa, inga skador mer än sårad stolthet.

Om vi hade kul? Japp! Nästa år blir det nog ett försök till, lite bättre uppladdning och förberedelser. Ses vi där?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.