Samsung Galaxy Watch har en bit kvar till Garmin

Beställde en Samsung Galaxy Watch innan release eftersom Samsung slagit på stora trumman om att Strava skulle finnas som native app till klockan. Det är ju förvisso ett gigantiskt steg jämfört med att synka till exempel Samsung Health till Strava, eller någon annan tillverkares/applikations data till tjänsten. I dagsläget kan du ju synka Garmin, Samsung Health, Runkeeper, Trailforks, Endomondo och så vidare till Strava. Det blir många tjänster att hålla reda på.

Nåja, klockan anlände före utsatt tid (inte med PostNord) och var tjusigt förpackad.

Installationen av klockan och applikationen på telefonen gick smidigt. Klockan fungerar både på iOS och Android även om jag tror att de med iPhone kanske siktar in sig på en Apple Watch. För Android installerar man en applikation på sin telefon där man kan välja applikationer och utseende på klockan som sedan synkroniseras till själva klockan.

Fanns Strava då? Nej, vid lanseringen av klockan fanns såklart inte Strava tillgängligt. Av trådar på Facebook att döma var det inte bara jag som väntade. När det väl släpptes skedde det i tysthet, utan några slag på stora trumman. Klockan är inte ens listad under kompatibla enheter på https://support.strava.com/hc/en-us/articles/223297187-How-to-get-your-Activities-to-Strava#devices.

Klockans funktion som smart klocka finns det inget att anmärka på. Påminnelser, notiser, kalenderöversikt, varningar vid stillasittande, Spotify, beställa en Uber och allt det man förväntar sig av en smart klocka 2018 fungerar utan problem. Men.

Applikationen Strava är ju “the holy grail” i många kretsar. Det finns en viss förväntan när man nämner Strava. Det finns även en hög lägstanivå, någon sorts kvalitetsstämpel på nåt sätt. Lite som att Oboy är Oboy och inte chokladmjölksdryck från Coop. Så mitt första test av klockan som gjordes vid en barnfri helg på Djurönäset inbegrep tre varv löpning på en 1.1 km lång bana. Jag sprang tre varv, klockan tappade bort mig efter 900 meter och hittade mig sedan lite sporadiskt varpå min karta består av raka streck och min totala runda blev 1.2 km. Epic fail som vi brukar säga. Väl hemkommen så släpptes det en uppdatering till klockan som skulle göra saken bättre.

Det är fortfarande skillnad i både hastighet och längd på rundorna jämfört med Garmin 820, Galaxy Watch och Strava på en Samsung S9. S9 och 820 är i stort sett lika medans Galaxy Watch tappar längd / gps-täckning så längd på rundorna inte stämmer, vilket tar bort lite av vitsen. Den enda sport där jag blivit positivt överraskad är simning där det stämde på metern, inklusive den halva längd där jag mitt i bytte simsätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.