Leverans av ny cykel

Efter att ha tragglat med Trygg-Hansa som utan pardon ville ha 25% i självrisk trots rån och inte stöld så beställde jag en ny cykel. På inrådan av min fantastiska fru köpte jag den cykel jag VILL ha, inte en som jag tyckte var rimlig. Valet föll på en Santa Cruz Hightower LT, höll mig dock lite inom rimlighetens gränser och valde C-ramen och hoppade över Reserve-hjulen.

Beställning och leverans

Beställde cykeln via Stif MTB i England som fortfarande är med i EU. Behövde en XXL-ram och dom var dom enda som hade en på lager. När jag beställde valde jag även till Invisiframe för att skydda ramen. Däremot levererades cykeln utan Invisiframe monterat. Stif tog på sig det och bjöd på både det kitet och lite annat. I övrigt är (var) cykeln helt original men efter leverans valde jag att byta till handtag från Raceface som är grövre än originalen, nu på senare tid har det blivit SRAM AXS-växlar också, separat inlägg kommer.

Utvärdering

Är jag nöjd med hojen? Jorå, det är inte den som sätter käppar i hjulet i skogen. Första resan var till Lindvallen / Rörbäcksnäs i somras. När övriga i Lindvallens DH körde hyrcykel var vi ett fåtal som kom med egna cyklar. Brände av både Charter, Hugin och Sherpa utan att känna nåt behov av en kralligare cykel. Fick pumpa i lite mer luft i däcken och gaffeln. Samma historia även i Flottsbro, har fortfarande inte grejat roadgap:et men man kan inte satsa allt på samma sjukvårdsförsäkring.

I övrigt kör jag ju mycket Hellas, Nick och Grimsta. Det är väl på platten som den är sämst så att säga, blir ju ganska stor i XXL och är inte tramp-optimerad. Tycker ändå att den klättrar helt ok och nerför är det bara att blunda och köra.

Efter att ha kört Flottsbro / Lindvallen och nu planerat in Järvsö så står större bromsskiva bak på inköpslistan, är ju ändå fyrkolvsok men lite mer tryck i bromsarna är önskvärt. Bortsett från det är jag sjukt nöjd dock!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.