Invisiframe som ramskydd

En ny cykel kostar ju en slant och att sälja den begagnad med allsköns slitage och lackskador brukar sällan vara en lukrativ affär. Jag beställde min nya cykel med invisiframe som är en skyddsfilm man monterar på ramen. Den kom däremot utan så jag fick tillfälle att göra det själv, något man bör ha massor av tålamod för att ge sig på.

Det fiffiga med invisiframe istället för till exempel helikoptertejp eller de små kiten man köper hos sin lokala cykelhandlare är att dom är mönsterskurna för just din ram och dess storlek vilket gör att dom täcker maximalt med yta och inte sitter i vägen för till exempel vajrar eller lager. Dessutom slipper man “klipp och klistra”.

Modellväljare hos Invisiframe.

Montering

Hur monterar man då filmen? Om din cykel inte är helt ny (vilket rekommenderas) måste den tvättas extremt noggrant, tänk topsa så blir det rätt. Har du redan fått skador på ramen så försvinner dom ju inte helt magiskt heller. Jag lyckades med konststycket att få ett stenskott på min 25 meters testrunda på gatan.

Det rekommenderas dessutom starkt att man monterar filmen på en ram utan monterade komponenter. En lyx som kanske inte är alla förunnat. På min cykel tog jag bort hjulen och skruvade loss bakbromsen och växeln. Jag fick även klippa alla kabelhållare så att det gick att komma åt.

I bildserien sedan ser du sedan de olika momenten. Egentligen inte särskilt krångligt men inget man gör under stress och i dålig belysning.

Berätta gärna i kommentarerna hur det gick för dig, eller vad du använder för att skydda din ram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.