Något gammalt, något nytt, något blått

Eller hur var den där ramsan? Efter min krasch i oktober som resulterade i ett brutet nyckelben har cykeln stått i förrådet. I januari tog jag ut den igen och hann med tre lugna rundor på Järvafältet, runt Hagaparken och Ursvik. Det knakade dock i cykeln och vid en närmare inspektion upptäckte jag en så kallad “hairline crack” i ramen på min Hightower LT. Dessa uppstår vid flex inifrån tydligen, vilket kan bero på ojämnheter i kolfiber-läggningen.

Till vänster skarv i InvisiFrame, till höger spricka i ram.

Santa Cruz

Registrerade skadan komplett med bilder på Santa Cruz hemsida. Första ägare har livstids garanti mot fabrikationsfel och möjlighet att via “crash replacement” köpa en ny ram till rabatterat pris om den går sönder utanför garanti. Jag fick svar från SC på ca 10 timmar vilket är hyfsat bra med tanke på tidsskillnaden. Bara att välja någon av de fyra återförsäljare som finns i Sverige och lämna in den.

Jarla Cykel

Valde att lämna in min cykel hos Jarla Cykel eftersom dom ligger närmast hemmet och jag vet andra som är nöjda med servicen där. Tog inte särskilt lång tid att lämna in den och efter två dagar hade även dom fått ett eget ärendenummer. Nu börjar det roliga…

Santa Cruz erbjöd mig en ny ram på stående fot. Samma storlek och årsmodell som min trasiga. Men en brun. Brun som hundbajs.

Brun. Inte den snyggaste nyansen eller.

Nåja, jag förklarade först för Kenneth på Jarla att jag inte ville ha en brun. Han fick sitta som en kommunikationscentral några dagar innan jag själv fick kontakt med Santa Cruz i europa. Erbjöd mig att betala för ramen om jag istället kunde få årets modell vilket kille #1 inte kunde erbjuda, inte heller hans chef men till sist via Santa Cruz i USA när dom eskalerat internt löste det sig. Får betala för ny ram och dämpare.

I skrivande stund är en ny Hightower-ram på väg över Atlanten och jag valde “Highland Blue” som färg efter lite velande. Den andra färgen “Desert” såg ut som en överviktig tant i strumpbyxor vid närmare inspektion.

Highland Blue.

Nu när den ändå står stilla blir det även service av gaffel och kapa styret två centimeter. Längtar tills den är ihopskruvad och klar för skogen igen så man får cykla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.