Sundbybergs Stigcyklister

Här har det ju inte hänt mycket senaste tiden. Beror mest på att jag sedan i april jobbat på att starta föreningen Sundbybergs Stigcyklister. Sitter ju sedan tidigare med i styrelsen för Stockholms Stigcyklister, men vid ett möte med kommunen framkom önskemål om en lokal förening med säte i Sundbyberg. Tillsammans med Anders Sundell och Lennart Arvidsson drog jag då igång jobbet med att starta en ny ideell förening.

Redan från start har vi kört en ganska massiv kampanj för att värva medlemmar vilket lett till över 400 medlemmar i dagsläget. Medlemsantalet är en viktig faktor vid diskussioner med kommunerna för att kunna hävda oss gentemot t.ex. andra brukargrupper.

Vi har även uträttat stordåd tillsammans sedan juli:

 • Ny dragning av NICK-spåret
 • Nya spångar
 • Spångarna nätade
 • Nya skyltar
 • Kartor på fler ställen
 • Nytt spår vid tunnelbanan
 • Dropp / stenkista byggt vid tunnelbanan
 • Rensat skräp runtom i skogen
 • Kontakter med Solna/Sundbyberg kommun + Idrottsalliansen
 • Kontakter med Vasakronan (markägare)
 • Kontakter med ryttare + löpare

Besök gärna föreningens sida på Facebook och skänk en like: https://www.facebook.com/sundbybergsstigcyklister. Du kan även kolla in oss på Instagram: https://www.instagram.com/sundbybergsstigcyklister/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.